EnglishDeutsch

Tekst:

Europas nordligste fastland!

Halvøya Nordkyn er Europas nordligste fastland, og er et landskap av bratte, steile kyster, bølgende vidde og lave fjell. 

Her er det lett å vandre, og utsikten mot hav og land er fantastisk. Mellom den elegante havklippen Finnkirka og det nordligste fyret på Europas fastland, Slettnes, finnes et variert utvalg merkede stier av moderat vanskelighetsgrad. 

På Nordkyn finnes det en rekke utfluktsmuligheter. Vi foreslår følgende turforløp:

Dag 1 (ankomstdagen)
Slettnes fyr: Merket tursti, en kulturvandring i et område med mange kulturminner og et fuglereservat med vadefugler ved Slettnes fyr. 8 km i flatt, men litt småkupert terreng. Før turen tar vi turen opp i verdens nordligste fastlandsfyr og nyter den fantastiske utsikten.

Dag 2
Kinnarodden: Båttur til Europas nordligste punkt, Kinnarodden. Vi seiler med MK Odd Tore til Sandfjorden, og derfra er det to timers vandring opp til Kinnarodden. På returen fisker vi kongekrabbe og spiser den om bord.  

Dag 3
Nordmannset: Merket løype til gammel fraflyttet boplass der folk livnærte seg av fiske og småfedrift. Du går langs en natursti som lokalbefolkningen har benyttet gjennom generasjoner. I dag et populært hytteområde. Turstien langs merkede løyper har ingen kostnad.

Avslutt gjerne dagen med samisk opplevelse; middag i lavvo sammen med reindriftsfamilien Utsi.

Dag 4
Finnkirka: Merket tursti til Europas mest elegante havklippe. Gammelt samisk offersted, samt viktig seilingsmerke for fiskere og andre sjøfarende gjennom generasjoner. Merket sti, ingen kostnad.

Transport i mellom de ulike aktivitetene kommer i tillegg.