EnglishDeutsch

Tekst:

Vær og årstider

Tiden er kort mellom stille og storm. Nordkyn er kjent for sine surrealistiske lysforhold og sitt temperamentsfulle vær.

Nordkyn er overraskende mildt med tanke på sin subarktiske beliggenhet på 71 grader nord. Havet og spesielt Golfstrømmen bidrar til å stabilisere temperaturen både sommer og vinter.

Sommeren er kort og kjølig, men midnattssola bidrar med dagslys hele døgnet og skaper en vakker glødende effekt om natten.

Vinteren varer omtrent fra midten av november til slutten av april, men temperaturen er sjelden langt under null. Polare lavtrykk og snøstormer er vanlige, og været kan raskt snu.

Mørketiden faller mellom slutten av november og siste del av januar. I denne perioden står solen aldri opp, men et vakkert og surrealistiskt blått lys ("blåtimene") gjør at dagene ikke er helt mørke. Ved klart vær kaster også stjernene, månen og snøen et klart lys over landskapet. På klare vinternetter ser man ofte nordlys danse på himmelen - naturens eget magiske lysshow!

Solen kommer raskt tilbake om våren. Fra mørketiden gir seg i slutten av januar er det nesten konstant dagslys ved midten av april.