EnglishDeutsch

Tekst:

Kjøllefjord

Kjøllefjord er et lite med sprudlende samfunn på vestkanten av Nordkinnhalvøya. Fiskeværet ligger lengst inn i fjorden med en strålende utsikt mot havet og Finnkirka.

Byen ligger i hjertet av Kjøllefjorden, og har vært handelssted og fiskevær for fiskere, samer og handelsmenn siden 1500-tallet. Den lange fjorden gir beskyttelse mot det åpne havet, og Kjøllefjord har vært nødhavn for mange i årenes løp.

Tross sin størrelse (ca 1000 innbyggere) har Kjøllefjord mange butikker og tjenester. Stemningen er avslappet og imøtekommende, luften er ren, og været mildt selv om plassen ligger på 70° nord.

I tillegg til daglige Hurtigruteanløp er Kjøllefjord tilknyttet resten av verden gjennom bussruter og Mehamn lufthavn ca 30 km unna.

Kjøllefjord er en kulturlandsby med flere årlige festivaler (som Christfestivalen) og mange konserter. Her ligger også Foldalbruket, et gammelt fiskebruk som nå er museum og gjestehus, og kunstgalleriet Galleri Christensen som spesialiserer seg på kunst fra Barentsregionen.

Besøk gjerne Kjøllefjords webcam for å se Kjøllefjord i realtid. Den dekker større delen av plassen gjennom flere forhåndsinnstilte vinkler, og du kan selv styre kameraet.